(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
domácí kvašená zelenina
Potřebné ingredience
tak jsem také podlehla této dobrotě
Postup přípravy
na hrubo nakrouhané zelí,nahrubo nastrouhaná mrkev,křen - v poměru jaký chceme,dávám na 1kg syrové zeleninové směsi 1,5dkg soli,zeleninu promíchám,přidám sůl,znovu promíchám a pořádně promačkám a šťouhadlem na brambory naštouchám do sklenice (zelenina začne krásně pouštět šťávu),zatížím talířkem na který dám staré závaží (dávám 2kg,zabalené do dvou sáčků),přiklopím a nechám 4-5 dní při pokojové teplotě kvasit,pak jen promíchám,naberu to sklenic a uchovávám v ledničce-mám vyzkoušeno že vydrží víc jak měsíc :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
andrejka12
(upraveno)
20. 1. 2024, 10:40
Zkusila jsem a je to výborné. Jen se chci zeptat, když si pak předám zeleninu do skleniček do lednice, tak nemám dost té vody a nevím, zda "nasucho" mi to vydrží a nepokazí se. Prosím o radu.
dosotom
(upraveno)
5. 8. 2016, 7:38
Dobrý den , výsledek se pak používá do salátu ? Nebo k čemu všemu..........děkuji.
Štěpula
(upraveno)
5. 8. 2016, 7:49
@dosotom
Dobrý den,hotovou zeleninu jím samotnou
PetraRol
(upraveno)
30. 4. 2016, 21:49
Mám v plánu také vyzkoušet.
laskonka333
(upraveno)
29. 4. 2016, 23:26
zaujímavé a trošku iné než kvasená kapusta skúsim
Markousekkk
(upraveno)
28. 4. 2016, 14:12
Super nápad Díky,vyzkouším
Štěpula
(upraveno)
28. 4. 2016, 14:56
@Markousekkk
Budu ráda pokud Vás to také nadchne
zuzan
(upraveno)
28. 4. 2016, 13:28
Konečně něco normálního a zdravýho než jen samý dorty . Tohle určitě vyzkouším .
Štěpula
(upraveno)
28. 4. 2016, 13:50
@zuzan
Vyzkoušejte a budu ráda,pokud Vás to také nadchne
jazina
(upraveno)
27. 4. 2016, 14:21
Vyzkouším
Štěpula
(upraveno)
28. 4. 2016, 13:50
@jazina
Budu ráda pokud Vás to také nadchne